Magyar Olympique de Marseille rajongói oldal
 
 
 
 
Indulás: 2010-01-10
 
 

 

 

 

 

       
 
     
 
     
 
     
 
     
       
 
     
 
     
 
     
 
     

 

 

A híres Valenciennes- OM

A híres Valenciennes- OM

 

Mint lehetett tudni, 1993.-ban a Marseille Bajnokok Ligája döntőt játszott a Milan ellen, amit meg is nyert. Ám később kiderült, hogy ennek volt egy kis előzménye, amely nem is olyan kicsi. A Valenciennes egyik védője, Jacques Glassmann elmondta edzőjének, Boro Primorac-nak azt, hogy a Marseille egyik védője egy bizonyos pénzösszeg fejébe két csapattársával hagyják nyerni az OM-et, hogy a Bajnokok Ligája döntőjébe sérülés nélkül utazhassanak.

Persze nem úszták meg a játékosok, kiderült a dolog. Az utcák egész nyáron erről zsongtak. A szövetség úgy döntött, hogy elveszi tőlük a 1993-as bajnoki címet. Az UEFA a bíróságot is rájuk küldték, és kizárták őket a következő szezonban induló nemzetközi kupasorozatokból, ráadásul az Európai Szuperkupa döntőt sem játszhatták le. A FIFA a Világkupából kizárta a Marseille-t, de a Bajnokok Ligája címet nem vették el tőlük.

A 93-94-es szezont a csapat a második helyen zárta, de utólagosan kizárták őket a Ligue 1-ből, és a másodosztályban indultak, de persze a második hely megmaradt. A tavalyi második hely miatt indulhattak az UEFA kupában, de a legjobb 32 között kiestek. A 1996-97-es szezont már az első osztályban töltötték, ahol a 11. helyet sikerült elérniük. 

 
hét képe
 
meccscenter

 

 
hét játékosa


 
chat

 

 
tabella
Tartalom
 
partnerek
Tartalom
 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!