Magyar Olympique de Marseille rajongói oldal
 
 
 
 
Indulás: 2010-01-10
 
 

 

 

 

 

       
 
     
 
     
 
     
 
     
       
 
     
 
     
 
     
 
     

 

 

Bernard Tapie, és a BL győzelem

Bernard Tapie, és a BL győzelem

 

Marseille polgármestere javaslatára Bernard Tapie lett a csapat elnöke. Komolyan vette a csapat vezetését, így olyanokat igazolt, mint Karl- Heinz Förster , Alain Giresse. Förster két VB-n is részt vett a németekkel, Giresse pedig a Bordeaux-tól érkezett. A csapat minden évben rengeteget alakult át. Olyan játékosok nevelkedtek a Marseille-nél, mint Jean- Pierre Papin, Chris Waddle, Klaus Allofs, Enzo Francescoli, Abedi Pelé, Didier Deschamps, Basile Boli, Marcel Desailly, Rudi Völler, Éric Cantona. Az edzők is hírnevűek voltak. Pl. Beckenbauer, vagy Raymond Goethals. Ennek hatására jöttek is az eredmények. Több Coupe de France győzelem is volt, és 89-92-ig négyszer zsinórban bajnokok voltak. 1989-ben a Coup de France döntőjében Papin mesterhármast rúgott a Monaco ellen. 1988-ban a KEK elődöntőjéig eljutott a Marseille, de a Bergkamp vezette Ajax továbbjutott. (2-4 összesítéssel)

 

90-ben a BEK-ben volt a csapat, ám akkor meg szintúgy az elődöntőben a Lisszabon ejtette ki a Marseille-t Vata góljának köszönhetően. ( kézzel volt a gól, de a bíró még is megadta) 1991-ben a döntőig jutott a Marseille, ahol a Crvena Zvezda csapatával találkozott, de a tizenegyesekben alulmaradtak.

 

A következő év a csapat történelmének a legszebb éve, mikor a BEK trófeáját hazahozta a csapat a müncheni Olympia stadionból. A döntőben a Milan-t kapta a csapat, de a 44. percben Boli fejesével megnyerte a mérkőzést a Marseille. Ezelőtt még soha sem nyert Francia csapat BEK- trófeát.

 

Tapie 1993-ban lemondott elnökségéről, mivel megvesztegetési ügy alakult ki.

 
hét képe
 
meccscenter

 

 
hét játékosa


 
chat

 

 
tabella
Tartalom
 
partnerek
Tartalom
 

SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!